در واقع ۷۰ درصد شخصیت افراد تا هفت سالگی شکل میگیرد و بسیاری از چیزهایی که امروز برایمان ارزش یا خطقرمز است از همان دوران در وجودمان نهادینه شده است. پس سنین کودکی و هفت سال نخست زندگی، نقش تعیینکنندهای در سایر مراحل زندگی افراد، سبک زندگی و باورهایشان دارد.
از سوی دیگر روح یک کودک همچون لوح سفیدی است که هر نقشی میتواند روی آن بنشیند و چون سنگنوشتهای این نقشها هیچگاه از ضمیر باطن وی دور نخواهد شد. به همین دلیل هم همانگونه که درباره خورد و خوراک و غذای جسمی کودکانمان حساسیت به خرج میدهیم، لازم است تا درباره غذای روح فرزندانمان هم حساس باشیم و آنها را در معرض هر چیزی قرار ندهیم. در کنار این باید توجه داشت بچهها بیشتر از آنکه از صحبتها و پند و اندرزهای ما اثر بپذیرند از رفتار ما تاثیر میگیرند و همان رفتار را تکرار میکنند.
این مسأله در دل خود هم یک فرصت دارد و هم یک تهدید! چرا که وقتی تمامی رفتارهای ما در برابر چشمان ناظری کوچک و دقیق قرار داشته باشد، باید بیش از پیش مراقب رفتار خودمان باشیم و از سوی دیگر برای شکلدهی به باورها و ساخت ساختمان ارزشهای انسانی در فرزندانمان میتوانیم از همان دوران کودکی اقدام کرده و بذرهای درستی را در ذهن و روان آنها بکاریم. بیتردید روح و جان کودک بهخصوص در سنین کمتر از هفت سالگی و سنینی که شاید برخی از ما فکر کنیم چیزی را متوجه نمیشود، همچون زمینی حاصلخیز آماده کاشت هر بذر و دانهای است و این ما هستیم که باید حواسمان باشد در بذر وجود فرزندان گندم میکاریم یا جو بیشک هرچه که در این زمین بکر و حاصلخیز بکاریم همان را درو خواهیم کرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: